top of page

MINIFESTIVAL: Koncert Patrika Kee
s ochutnávkou RAW dobrot a původního oranžového vína

 

Můžete se těšit na přednášku s besedou se zakladatelem Živé Farmy Liborem Kožnarem, na přednášku autorky knihy Raw pro zdraví a krásu Jitkou Adamovou, na koncert s Patrikem Kee a také na skvělou večeři a ochutnávku vín.

 

Sobota 27.04.2024 od 12:00​

minifestival-V2.jpg

O osobnostech

 

Libor Kožnar pochází ze zemědělské rodiny z jihomoravského Šanova. V roce 1999 odcestoval do New Yorku, kde studoval business na Connecticut State University. Jako úspěšný stavební projektant vytvářel v New Yorku ultraluxusní byty např. pro Harrisona Forda, Hugh Jackmana či Roberta DeNira. Libora vždy fascinovaly newyorské farmářské trhy a o víkendech dával často přednost venkovu před velkoměstem. Proto se přihlásil ke studiu farmaření na Farm School NYC, kde se blíže seznámil s moderními technologiemi v biozemědělství. Praktických zkušeností v tomto oboru pak nabyl během svých pobytů na biofarmách v USA, Kanadě, Mexiku, Itálii a na Kubě. Po svém návratu do Čech v roce 2017 založil a vybudoval vlastní rostlinnou biofarmu Živá farma na darovaném poli v Šanově (okres Znojmo). Libor hospodaří na 11 hektarech orné půdy. Svou farmu vede v režimu ekologického zemědělství. Jeho farma produkuje ovoce, zeleninu, víno, květiny a bylinky. Libor se také specializuje na staré odrůdy obilnin, ze kterých zpracovává biomouku. Živá farma dodává své výpěstky odběratelům v celém kraji, od Znojma po Brno. Zároveň patří mezi přední dodavatele sušených bylin pro společnost Sonnentor. Libor periodicky spolupracuje s Mendelovou univerzitou na vzdělávání studentů v oboru bio farmaření. Jako člen svazu ekologických zemědělců Pro-Bio se aktivně podílí na zlepšení podmínek biofarmářů v ČR. Libor jde mnohem dál. Vnímá půdu jako hodnotu a snaží se udělat maximum pro její zachování pro budoucí generace.

Jitka Adamová je maminka čtyř dětí a velká propagátorka živé stravy. Našla cestu zpět k přírodě, která je velmi moudrá a dává nám odpovědi na všechny naše otázky. Jitka je autorkou populární knihy „Raw pro zdraví a krásu“ – kuchařka Jitky Adamové. Více jak 15 let se zabývá účinky živé stravy na lidský organismus. Jitka je inspirací pro všechny, kdo se nebojí vzít život do vlastních rukou a pečují o sebe po všech stránkách. Po delším pobytu na ostrově Bali, kde se učila umění syrové stravy, se stala vizionářkou v této oblasti. Pořádá kurzy raw food a individuální konzultace na toto téma, kde svým osobitým přístupem a humorem předává své zkušenosti jak si gurmánsky a přitom zdravě užívat dobrého jídla. „Mnoho lidí se mně ptá, jak moc je raw food obtížné a jak to, že mi to jde tak snadno. Každý si můžeme zvolit, jak budeme své tělo živit, co mu dáme za pohon, aby nám dobře sloužilo. A když se naučíme mít rádi a budeme hýčkat své tělo a chovat se k němu s láskou, zjistíme, že se nám žije mnohem lépe a radostněji. Chci se věnovat šíření poselství raw food. Věřím, že všichni můžeme žít v radosti a hojnosti. Inspirovala jsem se při svém pobytu na nádherném ostrově Bali a chci společně s vámi objevovat zdraví a svobodu raw food. Život je o kráse a žití v radosti.“

Patrik Kee Kedzierski je český zpěvák, který se věnuje živé vokální improvizaci a vytváří tak pomocí hlasu, který nahrává a vrství na nástroj zvaný loopstation až orchestrálně - vesmírné skladby. Patrikova hudba dává posluchačům prostor nahlédnout do svého nitra a zároveň se i radovat. Způsob, jakým Patrik svou tvorbu na koncertech na posluchače přenáší, míří neomylně přímo do jejich srdcí a otevírá v nich bezeslovný rozhovor s jejich krásným vnitřním Já – sami se sebou. Patrik k tomu dává bezmezný prostor a bezpečí. Jak to dělá? Jednoduše! Sám je totiž takový! Od milujícího otevřeného srdce do vašeho srdce. Mnohé z jeho melodií a písní totiž vznikají teprve až na pódiu, z okamžité atmosféry, z okamžitého pocitu či nápadu! Mnohé z nich proto už nikdy znovu neuslyšíte, neboť jsou jako pomíjivá mýdlová bublinka dílem momentálního okamžiku. "Jsem moc rád za to, že můžu tvořit zrovna tak jak to cítím a vnímám. Říká se tomu intuitivní naladění a to vše zaznamenávám na nástroj (loopstation) kde na sebe můžu navrstvit několik desítek hlasů a zvuků. Každý koncert je odrazem mého momentálního rozpoložení a dovolím si tvrdit i naladění všech zúčastněných." Patrik vystudoval zpěv na Lidové konzervatoři v Ostravě u paní Libuše Klusové. Od roku 2011 vystupuje sólově a capella. O dva roky později začal spolupracovat jako host a hudební doprovod s Léčivým divadlem Gabriely Filippi (CD Léčivá meditace, Dar z nebes). Společně s Elis natočil hudbu do pořadu pro děti na ČT:D “Draci v hrnci”. V roce 2015 vydal první sólové album. Patrik Kee Kedzierski zpívá a píská v celovečerním filmu Ostravak Ostrawski. Vydal druhé sólové CD s názvem „Otevírám“. 


O přednášce s besedou a o koncertu

Libor Kožnar vám představí Živou farmu a co vlastně vedlo k jejímu vzniku. Podělí se s vámi o své poznatky a zájmy a bude vám vyprávět o svém pobytu v USA, co zažil, pochopil, co se naučil a proč z USA odešel. V další části Libor představí svou práci na Živé farmě. Bude hovořit o netradičních druzích zeleniny, které pěstuje, o oranžovém víně i bio mouce, o své lásce k půdě. Neoddělitelnou součástí Živé farmy je uvědomění a lokálnost. Lokální bio výpěstky jsou díky přímé cestě k odběrateli čerstvé, zdravější a opravdu zralé. Libor nabízí výpěstky z Živé farmy prostřednictvím komunitou podporovaného zemědělství v podobě bedýnek, které pravidelně rozváží jak do okolí Šanova, tak do nedalekého Znojma nebo Brna. Bude vám také vyprávět o dalších projektech, které má v plánu a také o problémech, které jsou spojené s ekologickým zemědělstvím v praxi. Dozvíte se mnoho zajímavostí o rostlinném bio zemědělství, půdě, zdraví člověka a planety i o  zdravém jídle a jak to vše vidí Libor Kožnar. Pojďte společně s Liborem a jeho Živou farmou opět navázat vztah s půdou, která nás živí, a tím i s  jídlem, které se vám dostává na stůl.


Připojte se k nám na inspirativní cestu, kde odhalíme tajemství syrové stravy a jejího pozitivního vlivu na tělo i mysl. Tato přednáška, vedená zkušenou raw food mentorkou a průvodkyní Jitkou Adamovou, vás provede světem živých potravin, které jsou nejen lahodné, ale i plné životní energie a vitality. Odhalíte, jak může přechod na stravu bohatou na čerstvé ovoce, zeleninu, ořechy a semena přinést nejen fyzické zdraví a vitalitu, ale také jak může pozitivně ovlivnit vaše myšlení a emoční pohodu. Zjistíte, jak syrová strava podporuje detoxikaci, zlepšuje trávení a posiluje imunitní systém. Objevíte, jak živé potraviny mohou zlepšit vaši náladu, zvýšit mentální jasnost a dodat vám energii potřebnou pro plnohodnotný a aktivní život. Naučíte se, jak překonat běžné výzvy spojené se změnou stravovacích návyků a jak si vytvořit udržitelný raw food životní styl, který vás bude každý den nabíjet pozitivní energií. Využijte této jedinečné příležitosti dozvědět se víc o syrové stravě a jak může být klíčem k vaší transformaci. 

Mezi jednotlivými přednáškovými bloky a besedou vás do svého krásného, laskavého a magického světa tónů pozve charismatický Patrik Kee Kedzierski – vokální kouzelník, skvělý improvizátor a alchymista looperových smyček.

Od 19 hodin bude následovat koncert Patrika Kee, který vám otevře širokou náruč svého zpěvu a pozve vás na výlet do magické hlubiny, v níž neplatí běžné písničkářské zákony či formální tradice.​


O setkání

Přijďte si maximálně užít zcela výjimečné odpoledne. Odhalte tajemství speciálních oranžových vín od Libora z Živé farmy a exkluzivních raw dobrot Jitky Adamové. Na závěr si užijete kouzelnou hudební a světelnou show s Patrikem Kee. Čeká Vás navíc skvělý gastronomický zážitek v podobě exkluzivní večeře!

ORGANIZAČNÍ INFORMACE

  • Příjezd na místo je možný v sobotu 27. dubna 2024 od 12 hodin, kdy bude otevřen hlavní sál.

  • Parkování je možné zdarma přímo u centra KALIMETA.

  • Součástí vstupenky je ochutnávka vín z Živé farmy, ochutnávka raw dezertů, vynikající večeře (raw, vegan) a koncert Patrika Kee.

  • Budete mít jedinečnou možnost zakoupit si oranžová vína z Živé farmy, zdravé dobroty a doplňky pro zdravý životní styl a také CD Patrika Kee s názvem „Otevírám“, které bude k zakoupení přímo na místě před i po skončení akce s možností autogramu. 

CO SI VZÍT S SEBOU

• dobrou náladu​

bottom of page