top of page

F.T.PRIM & hosté:
Grajciar / Lena a Komanč z Wyomingu

 

“Co táhne lidi na místa, kde se zpívá? Snad jen touha naslouchat, snad jen velká touha naslouchat, pěknou píseň si hlavou nechat znít… A v každém koutě světa to zaručeně už tak bývá, že když tóny pěkně čistě zní, snáze pak člověk žitím zvládne jít.” (Bez hraní a zpívání, F.T.PRIM)

Sobota 20.04.2024 od 17:00

FT_Promo (kopie).jpeg

O hudebnících

 

Skupina F.T.PRIM byla založena na konci roku 1988 ze dvou brněnských kapel: FLAŽOLET a TULÁCI. Proto písmenka F a T v názvu kapely. Zakládajícími členy byli: Aleš Bojanovský – kytara, zpěv (Tuláci a občas i akordeon v brněnské folkové skupině Mezitim), Jiří Stejkora – kontrabas , Dita Urbanová – perkuse, zpěv a Petr Fabšič – sólová kytara, zpěv (všichni ze skupiny Flažolet).


Dnes hraje kapela v sestavě Aleš “Agi” Bojanovský (kytara, zpěr, autor hudby a textů), Jan “Žakyn” Žáček (kytara, zpěv), Jiří “Štyrla” Jetelina (baskytara, zpěv), Lenka Sýkorová (tamboška, vajíčko, kabasa, zpěv), Pavel “Bongo” Plch (perkuse, bicí, klávesy, zpěv), hosté: Ondra Bojanovský (sólová kytara, bicí, perkuse) a Ondřej Strouhal.
Od začátku hraje tato brněnská skupina výhradně vlastní repertoár, a za dobu své existence vydala celkem šest profilových alb. Dvakrát vyhrála celostátní Portu a získala přední ocenění v mnoha hudebních soutěžích. Její písničky lze najít na mnoha výběrech folkové hudby.

Slovenská kapela GRAJCIAR byla založena v roce 2014. Zrodila se na základu dvou bratislavských kapel - trampské kapely Old Tramp Band a kapely Musí To Ísť. Její sestavu tvoří muzikanti Rudolf Jurkech (mandolína, kapelník), Pavol Richter (kytara, hlavní zpěv), Peter Szabados (steel kytara, vokál), Martin Masaryk (housle, vokál), Pavol Hrdý (basová kytara, vokál).

Vynikající duo LENA A KOMANČ Z WYOMINGU hrající old time styl již více než 12 let. V průběhu let měli možnost hrát a hlavně se učit od známého old timera Wayne Erbsena z Asheville ze Severní Karolíny. “To byla naše největší škola a především to byly základy oldtimerového rytmu,” říká Lena a Komanč.Ve svém repertoáru čerpají z dobových starých nahrávek horalů z Apalačských hor a starých amerických oldtimerů.


O koncertu

 

Přijďte si za námi sednout, zazpívat a povídat, naslouchat a jen tak být. Milí přátelé a kamarádi, příznivci folku a dobří lidé, zveme Vás na výjimečný hudební večer plný krásných melodií a moudrých slov, dobrého jídla a party skvělých muzikantů a kamarádů.

ORGANIZAČNÍ INFORMACE

• Příjezd na místo je možný ve sobotu 20. dubna 2024 od 15:30 hodin, kdy bude otevřen hlavní sál.

• Parkování je možné zdarma přímo u centra KALIMETA.

• Koncert začíná v 17:00 hodin.

Občerstvení zajištěno.

CO SI VZÍT S SEBOU

• dobrou náladu

bottom of page